Home Algemeen Eindelijk weer eens met de hele familie

Eindelijk weer eens met de hele familie

0
Eindelijk weer eens met de hele familie

Na anderhalf jaar voorzichtig zijn en afstand houden, lijkt er eindelijk een eind te komen aan iets wat zo onnatuurlijk voelt; het wegblijven van onze geliefden. Gelukkig mogen we mondjesmaat weer een beetje meer en kunnen we, mits we voorzichtig zijn, met een gerust hart op bezoek bij elkaar. Dit wordt natuurlijk een samenkomst, een reünie om je op te verheugen. Dat vergt wat voorbereiding. In deze blog geef ik je tips wat dit betreft. Lees je mee?

Gezellig op bezoek

Ga je op pad of komt men bij jou langs? Allereerst is het goed om met elkaar af te stemmen wat ieders wensen zijn bij deze samenkomst, ook wat veiligheid betreft. Willen we elkaar al knuffelen of houden we nog een beetje afstand? Bespreek dit van tevoren zodat iedereen zich op het moment zelf op zijn of haar gemak kan voelen en kan genieten van het weerzien. Als je met meerdere mensen afspreekt, is dit helemaal belangrijk. Maak je geen zorgen, niemand vindt het meer gek als je ernaar vraagt.

Uit en thuis

Je hoeft natuurlijk niet in een kringetje rond de salontafel te gaan zitten. De herfst is aangebroken maar het weer is nog heerlijk. Zelfs nu het regenachtige weer steeds meer dagen inneemt, zitten er nog prachtige nazomerse dagen tussen waar de temperaturen zacht zijn. Ook lekker dus om er met z’n allen op uit te gaan voor een wandeling in het bos. Zo kan je wel meer dingen verzinnen die leuk zijn om te doen met de familie. Voor gezelligheid hoef je heus niet de hele dag thuis te zitten.

Eten is een gezelschapsding

Maar het is natuurlijk wel gezellig om aan het einde van zo’n dag samen te eten. Je kan gerechten bereiden en zo serveren maar het is ook wel leuk om een soort borrel of gourmet te organiseren. Met vooraf brood en charcuterie en een raclette kaas, achteraf misschien zelfs een chocolade fontein. Deze samenkomst mag je best zien als een feestje, we hebben het immers al anderhalf jaar moeten missen.

Goed geregeld

Haal vooraf de lekkerste ingrediënten en drankjes in huis, vraag eventueel van tevoren aan je gasten waar zij behoefte aan hebben. Ga lekkere biologische kaas kopen en verse groenten, langs bij de bakker voor een brood en vergeet ook niet bij de slijterij een heerlijke wijn te halen. Zo kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Aan het eten kan het in ieder geval niet meer liggen.