Home Huis & Tuin 5 tips voor een soepele verhuizing

5 tips voor een soepele verhuizing

0
5 tips voor een soepele verhuizing

Verhuizen is een klus waar heel veel mensen weinig zin in hebben. Het zorgt vaak voor veel stress en is niet de fijnste besteding van je vrije tijd. Toch is het natuurlijk wel leuk dat als je verhuizing achter de rug is je kunt genieten van je nieuwe woning. Om de verhuizing was soepeler te laten verlopen, bespreken we in dit artikel 5 tips. De eerste goede tip om mee te geven, is dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Verhuisdozen aanschaffen

In principe kun je niet goed genoeg beginnen met dozen kopen. Je wilt op tijd beginnen met inpakken zodat je de weken van de echte verhuizing hier niet zozeer mee bezig bent. Je zult merken dat als je aan het inpakken bent, je ook heel veel dingen tegenkomt waarover je twijfelt of je ze mee wilt nemen. Een verhuizing is altijd een fijne kans om dingen weg te doen die je eigenlijk toch al jaren niet meer gebruikt. Ook kun je je verhuisvolume berekenen. Op deze manier weet je ook precies hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben. Er zijn verschillende online calculators om je verhuisvolume te berekenen.

Meubels opmeten

Je wilt niet aan het sjouwen zijn wanneer je erachter komt dat bepaald meubilair zoals een bankstel niet door de deur of het raam past. Daarom is het slim om op tijd je meubels op te meten zodat je weet of ze door de deur kunnen. Wanneer dit niet het geval is kun je op tijd beginnen met het demonteren.

Spullen weggooien

Zoals we al eerder aangaven is een verhuizing ook altijd een goed moment om spullen weg te doen waar je van af wilt. Misschien heb je meubels die je eigenlijk niet meer gebruikt waar je vanaf wilt. Je kunt dergelijke spullen weggeven aan de kringloopwinkel. Een andere mogelijkheid is om oude spullen te verkopen via marktplaats.

Breekbare goederen

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle verhuizing is natuurlijk het verplaatsen van breekbare goederen. Breekbare goederen wil je in aparte dozen verhuizen en je kunt ze inwikkelen met papier, handdoeken of kleren. Op deze manier worden de dozen tegen schokken beschermd.

Wat niet doen

Er zijn natuurlijk ook dingen die je niet moet doen tijdens een verhuizing. Ga bijvoorbeeld niet meteen dozen uitpakken na de verhuizing. Zorg eerst dat alle meubels op de goede plek staan en waar nodig verankerd zijn. Ook wil je niet de verhuizers in de weg staan. Bij bijna elke verhuizing gaat er wel iets mis. Wordt niet boos om gebroken spullen. Als je een verhuisbedrijf hebt ingehuurd dan zijn die ook gewoon verzekerd tegen gebroken spullen en zullen ze deze vergoeden.