Home Lifestyle Drie manieren om effectief geld te sparen

Drie manieren om effectief geld te sparen

0
Drie manieren om effectief geld te sparen

Wil jij geld sparen voor een vakantie of andere grote aankoop? We weten allemaal dat geld sparen niet makkelijk is. Er zijn mensen die hier wel heel goed in zijn, maar het merendeel van de mensen vindt dit net als ik lastig. Toch heb ik door de jaren heen een aantal tips verzameld die mij helpen met geld sparen. In deze blog deel ik ze en wie weet lukt het jou hierdoor om te sparen voor die ene grote aankoop!

Een echt spaarpotje

Twee jaar geleden wilde ik heel graag sparen voor een gaming PC. Dit is een geweldige spelcomputer die speciaal gemaakt is om games op te spelen. Dit was wel een grote aankoop, waar ik toch echt nog flink voor moest gaan sparen. Iemand gaf mij de tip om een echte spaarpot te kopen die alleen door middel van een hamer opengemaakt kan worden. Dit deed ik en het werkte enorm goed. Elke maand stopte ik 20 euro in dit potje en binnen twee jaar had ik genoeg geld voor een goede gaming PC en hield ik zelfs nog iets over! Het voordeel van zo’n spaarpotje is dat je niet even snel wat geld eruit pakt voor boodschappen of andere kleine aankopen. Zo spaar je echt elke maand een bedrag zonder het weer uit te geven.

Maak spaardoelen

Bij de bank waar ik zit, kun je in je spaarrekening verschillende spaardoelen aanmaken. Hierdoor kun je verschillende potjes geld creëren en dus voor verschillende dingen tegelijk sparen. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand 50 euro op de rekening voor vakantie zetten en 25 euro op de rekening voor die nieuwe schoenen. Is dit niet mogelijk bij jouw bank? Dan kun je dit ook op een andere manier doen. Hou deze doelen bijvoorbeeld bij in de notities op je telefoon. Of je kunt het groot op papier tekenen en ophangen in je kamer. Zo word je regelmatig herinnerd aan je spaardoelen.

Besparen op je kosten

Een laatste manier om te sparen is misschien voor de hand liggend, maar wel effectief: Besparen of je dagelijkse kosten. Door te besparen op je kosten, hou je natuurlijk meer over om op je spaarrekening te zetten. Er zijn talloze manieren om te besparen. Wat voor mij erg effectief is gebleven, is het kopen van huismerken in plaats van dure merkproducten. Het prijsverschil per product is vaak niet eens heel groot, maar op lange termijn kan dit veel besparen. Ook kun je bijvoorbeeld minder vlees gaan eten. Vlees is relatief duur dus dit kan ook veel kosten besparen. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu!