Home Huis & Tuin Klus je badkamer compleet met een badwand

Klus je badkamer compleet met een badwand

0
Klus je badkamer compleet met een badwand

Nu de zomer weer voor de deur staat is het tijd voor klussen! Dit keer hebben we de badkamer onder handen genomen. Het was tijd voor een modern, fris windje door onze badkamer. Maar wij vergeten altijd hoeveel er bij klussen komt kijken. Daarnaast was er ook nog heel veel veranderd in de badkamer wereld sinds onze laatste renovatie, al bijna 10 jaar geleden. Daarom heb ik maar een blog geschreven over een van de nieuwe vondsten waar ik echt ontzettend blij mee ben: de badwand. Hoe deze badwand de kers op de taart van onze badkamer werd lees je in deze blog. Veel leesplezier!

Hoe we bij een badwand uitkwamen

Nadat de grootste klussen aan onze badkamer gedaan waren, gingen we door met naar de details kijken. Een van mijn grootste ergernissen aan onze badkamer was dat we een bad hadden waar je ook tegelijkertijd in moest douchen. Een douchegordijn hing er altijd voor, maar dat is lelijk en werkt toch niet optimaal. Ook gaat een douchegordijn snel schimmelen, en ook al waste ik hem elke week, voelt het toch een altijd beetje onhygiënisch. Daar moest dus een oplossing voor komen. Toen we in een badkamer speciaalzaak om tips gingen vragen kregen we niet echt goede antwoorden. Er werden ons alleen luxere douchegordijnen aangesmeerd. Maar daar moest ik niks van hebben. Daarom ben ik online gaan zoeken, en daar kwam ik de badwand tegen!

Wat is een badwand precies?

Een badwand is een soort glazen of plexiglas wand die je in plaats van een douchegordijn boven je bad installeert. Op deze manier kan er geen spatwater naast het bad lopen, maar blijft je badkamer er wel stylish uitzien! Een badwand loopt niet helemaal door over de lengte van het bad, maar stop halverwege. Toen ik online dus verschillende soorten badwanden zag was ik helemaal verrukt. Dit is de oplossing tegen spatwater, zonder dat je je badkamer lelijk maakt!

Welke types wanden zijn er allemaal te koop?

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten badwanden. Een veelvoorkomende is gewoon de vaste badwand. Je kunt die in verschillende breedtes en hoogtes kopen, maar als je hem eenmaal monteert kun je hem niet meer opzij plaatsen. Met een inklapbare badwand kan dat wel. Met deze wanden zit een klein deel van het paneel permanent gemonteerd, maar het andere deel kun je inklappen. Als je dan met zijn tweeën doucht bijvoorbeeld klap je hem uit, zodat het spatraam groter wordt. Wij hebben uiteindelijk voor de inklapbare wand gekozen, omdat ons dat toch functioneler leek dan een vaste. Inmiddels is hij geïnstalleerd en is onze badkamer helemaal af. En ik ben hartstikke gelukkig met hoe mooi het is geworden!