Home Lifestyle Drie tips waar jij wil genieten van de winter

Drie tips waar jij wil genieten van de winter

0
Drie tips waar jij wil genieten van de winter

Zelf ben ik niet echt een wintermens. Ik hou meer van zonvakantie dan van wintersport, ben een enorme koukleum en heb in de winter altijd super veel moeite met opstaan. Toch kan ook ik van de winter genieten! Want de winter kan enorm mooi zijn. Denk maar aan witte sneeuw op de pistes op wintersport of de lichtjes die in de hele stad worden opgehangen in de maanden november en december. Dat is toch prachtig! Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan heb ik voor jou een blog geschreven over waar en hoe je het beste kan genieten van de winter. Voor de winter-lovers, maar ook vooral voor de mensen die niet van winter houden en deze tips wel kunnen gebruiken. 

In huis 

Allereerst kan je in huis natuurlijk heerlijk genieten van de winter. In huis voel je namelijk de kou, de wind en de regen niet! Maar op de bank met een dekentje is natuurlijk niet echt genieten van de winter. Gelukkig is hiervoor een oplossing. Je kunt namelijk aan je huis een tuinkamer bouwen! Dit is een soort extra kamer waardoor je een afdakje hebt boven een deel van de tuin. Je kan er zelf voor kiezen of je deze helemaal open laat (maar dan voel je natuurlijk wel kou en wind) of kiest voor glazen wanden in de tuinkamer zodat je een soort serre creëert. Het voordeel van een serre is dat het lekker warm blijft natuurlijk en je hier een bank, stoelen en een open haard in kunt zetten voor het echte wintergevoel! 

Buitenshuis 

Daarnaast kan je buitenshuis ook heerlijk genieten van de winter. Mensen die niet houden van kou en echte koukleumen zijn zoals ik, denken vaak dat zij hier niet van kunnen genieten. Maar wacht maar! Mijn tips zijn om een lekker thermoshirt en lekkere thermolegging aan te trekken onder je kleding en gewoon eens heerlijk te gaan wandelen in een prachtig bos of park in de winter. Je zal zien dat je het door de kleding en het wandelen alsnog lekker warm hebt en hierdoor veel meer kunt genieten. Eventueel kan je ook nog een thermoskan meenemen met een kopje koffie of een heerlijk warme gluhwein. Dat is helemaal de kers op de taart natuurlijk! 

Het buitenland

Tot slot kan je in het buitenland enorm mooi genieten van de winter. Denk aan bijvoorbeeld skivakantie. Als het zonnetje schijnt en je op het topje van de berg zit, kan je dat toch niet NIET genieten noemen?! Mocht je echt niet van wintersport houden, dan denk ik dat ik toch nog een winterse vakantie heb gevonden waardoor iedereen winter en sneeuw mooi gaat vinden… Namelijk: Lapland! Een vakantie naar Lapland zal elke zon-freak en strandgek kunnen overtuigen. Prachtige ritten op de hondenslede, het onwerkelijke Noorderlicht en statige rendieren zullen je niet teleurstellen!