Home Huis & Tuin Een dakterras laten aanleggen, hoe dan?

Een dakterras laten aanleggen, hoe dan?

0
Een dakterras laten aanleggen, hoe dan?

Stel je voor: het is hartje zomer, de avond is warm en de lucht is vol met gezellige gesprekken en de geur van lekker eten. De perfecte plek om van zo’n avond te kunnen genieten heeft eigenlijk maar een ding nodig: een dakterras laten aanleggen!

Dakterrassen worden steeds populairder. Natuurlijk is het ontzettend fijn om een plek te hebben die helemaal voor jou is, bovenop je eigen huis. Het is echter ook slim om goed na te denken over wat daar nu eigenlijk allemaal bij komt kijken. Hoe wordt zoiets aangelegd? Waar moet je aan denken en wat gaat het kosten? Daar kan ik je bij helpen.

Netwerk en kosten

Een dakterras laten aanleggen is een ingrijpende verbouwing waar je echt wel even mee bezig bent, maar dan heb je ook wat. Gelukkig zijn er vakmannen die voor je klaar staan om deze klus op te knappen. Bij Werkspot bijvoorbeeld, een website die klanten en klusjesmannen aan elkaar koppelt voor het beste resultaat. Deze website heeft ook berekend hoeveel het ongeveer kost om een dakterras aan te leggen. Een klein dakterras kost gemiddeld €10.000. Dit is de startprijs voor de meeste dakterrassen. Bij een groter dakterras kan de prijs oplopen tot  €25.000. Natuurlijk hangt de prijs af van meer dan alleen grootte, maar het is alvast goed om hierbij stil te staan.

Houd hier rekening mee

Het is belangrijk dat je de plaatsing en het bouwkundige deel van het ontwerp van het dakterras overlaat aan vakmannen. Die denken namelijk goed na over het soort materiaal, de weersomstandigheden, hoe een dakterras de toegang tot het huis zou kunnen beïnvloeden, et cetera. Al die variabelen hebben invloed op de duurzaamheid en de prijs van je dakterras. Het systeem van Werkspot of soortgelijke websites kan je gemakkelijk in contact brengen met een aannemer die dit plan voor je kan maken en uitvoeren.

Een dakterras laten aanleggen is al met al een grote verandering, met een fantastisch resultaat als het eenmaal voltooid is. Ga dus op onderzoek uit en creëer de (zomer)avond van jouw dromen!