Home Algemeen Het DNA van een vaderschapstest

Het DNA van een vaderschapstest

0
Het DNA van een vaderschapstest

Een vaderschapstest is geen kleine test. De test zelf is wel makkelijk uit te voeren, maar wat eromheen zit kan veel teweegbrengen in iemand zijn situatie. Je moet je indenken dat een DNA-test een woonsituatie, gezin en familie kan veranderen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Maar wanneer een vader zeker wil weten of het kind van hem is, is de vaderschapstest de perfecte oplossing. Zo kan de vader een gerust gevoel krijgen. Ik zal de voordelen en nadelen van een vaderschapstest benoemen in dit blog. Daarnaast zal ik kort vertellen wanneer een vaderschapstest gebruikt kan worden in een rechtszaak voor bijvoorbeeld een echtscheiding.

Voor en nadelen van de DNA vaderschapstest.

Een voordeel van de vaderschapstest is het feit dat een vader het DNA kan vergelijken met een van zijn kinderen. Daarnaast is de vaderschapstest snel en kan er binnen enkele dagen het DNA geanalyseerd  worden. Het is echter wel nauwkeuriger wanneer de moeder ook meedoet aan de DNA-test. De vaderschapstest is in twee vormen te gebruiken, als gemoedsrust en als rechtsgeldige test. De gemoedsrusttest is een test voor je zelf. Hier kan geen rechtszaak mee gehouden worden. Daarvoor zal de rechtsgeldige test gebruikt moeten worden. Deze is namelijk wel toe te passen bij een rechtszaak. Verder zijn voordelen van de test dat je de test bij jezelf thuis kan uitvoeren.

Nadelen van de test zijn dat het een familie kan opbreken wanneer het resultaat negatief blijkt te zijn. Je moet er dus goed over nadenken of de test niet meer kapot kan maken dan je lief is. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je de test wil gaan doen. Bespreek het goed met je partner. O

Rechtsgeldig of gemoedsrust?

De rechtsgeldige vaderschapstest kan gebruikt worden bij een rechtszaak. Dit komt doordat deze test op meer dan 20 locaties op een chromosoom worden vergeleken. Dit geeft een nauwkeurigheid van 99.999%. Deze rechtsgeldige test kan dus toegepast worden in een rechtszaak. Houd er wel goed rekening mee dat een gemoedsrusttest dus niet toegepast kan worden in een rechtszaak en alleen bestaat voor de gemoedstoestand van een vader.

Ben jij op zoek naar meer informatie over de verschillende DNA-tests? Stuur je vraag dan in via het contactformulier. Ik zal zo snel mogelijk proberen te reageren. Ook kun je terecht op de website van de DNA-test voor meer informatie en contact gegevens. Het kan een moeilijke stap zijn, maar wellicht wel de juiste!