Home Algemeen Efficiënter werken met een goede werkbroek

Efficiënter werken met een goede werkbroek

0
Efficiënter werken met een goede werkbroek

Als je een professional in de bouw bent dan is goed gereedschap absolute noodzaak. Bij gereedschap denkt niet iedereen aan een goede werkbroek. Behoorlijk onterecht want een goede werkbroek helpt absoluut om beter en efficiënter je werk te kunnen doen in de bouw. Voor ieder vakgebied is er wel een goede broek. Goed bij werkkleding is vooral functionaliteit en sterk. Het wordt intensief gebruikt dus het moet slijtvast zijn en je moet er gemakkelijk je gereedschap in kwijt kunnen. Of je moet er bijvoorbeeld goed zichtbaar mee zijn als je in de bouw werkt. Producenten richten zich daarom voornamelijk op functionaliteit en slijtvastheid. Als derde is modieus ook steeds belangrijker. Dit komt ook steeds meer terug. In dit blog vertel ik je meer over de werkbroek zodat je wat meer weloverwogen je koopbesluit kunt nemen.

Welke soort werkbroek heb ik nodig?

Voor ieder vakgebied is er wel een passende werkbroek. En passend is vooral gebaseerd op functionaliteit en slijtvastheid. Een stratenmaker heeft nu eenmaal een broek nodig die wat slijtvaster is bij de knieën. Over het algemeen zijn werkbroeken op dat soort plekken slijtvaster gemaakt. Iemand in de wegenbouw heeft weer een broek nodig die goed zichtbaar is. Ook de werkbroek is daarom te verkrijgen met fluoriserende elementen, waardoor je goed zichtbaar bent al je op wegen aan het werk bent. Verder zie je bij de werkbroek dat de functionaliteit terugkomt in gereedschap wat je nodig hebt. Zo zijn er broeken met een hamerlus zodat je gemakkelijk je hamer kunt meenemen. Daarnaast hebben deze broeken vaak speciale spijkerzakken. Dit zijn zakken van speciaal materiaal gemaakt en zitten aan de voorkant van  de  broek. Zo kan je gerust spijkers meenemen zonder dat deze hinderlijk in je benen gaan prikken. Als je meer broeken nodig hebt dan kunnen de meeste leveranciers ervoor zorgen dat deze in de kleuren van je bedrijf komen en dat bijvoorbeeld je logo erop zichtbaar is.

Welke merken werkbroek zijn er

Grotere werkbroek merken zijn Blacklader, Snickers en Dassy. Alle drie hebben ze veel focus op innovatie die de functionaliteit ten goede komt. Speciale dubbele stiknaden waar patent op dit en nog veel meer andere dingen. Hierdoor hebben deze merken een voorsprong in de markt opgebouwd en zijn ze toonaangevend. In deze markt is er een duidelijke behoefte aan kwaliteit. Een broek die naar een paar weken gaten gaat vertonen heeft niemand wat aan. Er wordt graag wat meer voor een werkbroek betaald als dit de levensduur ten goede komt.