Home Huis & Tuin Fleur je huis op met planten!

Fleur je huis op met planten!

0
Fleur je huis op met planten!

Begint jouw woonkamer, studentenkamer of studio er ook een beetje saai uit te zien? Constant kijk je maar naar dezelfde meubels, staat alles op dezelfde plek en ben je op een gegeven moment wel toe aan verandering in je woning. Nu is het misschien een beetje onlogisch om andere meubels aan te schaffen, maar zijn er ook vele andere opties mogelijk om het interieur een boost te geven. Zo kun je namelijk spullen verplaatsen, maar zijn de toevoeging van planten in huis misschien wel een betere oplossing. Zo kun je kiezen voor meer leur, of juist meer groen in huis. Wat dacht je van een grote Monstera, een unieke bananenplant of toch een andere plant met erg veel groen? We vertellen je er graag meer over!

De toevoeging van planten in je huis

Planten zijn enorm goed en gezond, dus is het erg belangrijk dat je er thuis ook zeker een aantal in potten hebt staan. De planten in huis zetten dan wel co2 om in zuurstof, maar zorgt het ook nog eens voor een gezonde en fijne indeling in huis. Van de planten wordt je vrolijk, hout je ze graag mooi en is er daardoor altijd wel iets te doen in huis op het gebied van verzorging voor de planten. 

Het plaatsen van planten in huis is een ideale manier, vooral met weinig budget, om je huis aan te kleden. De planten zijn namelijk goed voor de fysieke gezondheid, maar ook de mentale gezondheid wordt bevorderd door planten en de natuur in het algemeen. Het groen in je huis zorgt namelijk voor een betere gemoedstoestand, omdat de planten een stressverminderende werking hebben en de groene kleur je rust geeft!

De beste planten voor bij jou in huis

De keuze van de soort planten hangt natuurlijk een beetje van je groene vingers af, maar zullen we voor nu twee verschillende plantensoorten toelichten. De eerste is de Monstera, ook wel bekend als de gatenplant. Een Monstera is erg makkelijk te verzorgen en daardoor voor iedereen die kamerplanten kopen wil erg geschikt. Op een plaats met erg veel licht zal de plant het enorm goed doen. De plant kan namelijk razendsnel groeien, waardoor je op een geven moment het regenwoud naar je eigen huis kunt halen! Zolang de plant leeft met een temperatuur van boven de 16 graden, is het ook mogelijk om de plant buiten in de tuin te plaatsen!

Een andere plantensoort die erg veel voorkomt, is de Strelitzia. De Strelitzia is een groene plant met grote bladeren en geeft deze vooral veel water en zonlicht nodig. In de volksmond heet de plant ook wel de paradijsvogelbloem, hierdoor wil je de plant toch gewoon al in huis halen? Met de prachtige bloemen is het een eye-catcher voor in huis en kun je de plant zelfs even naar buiten halen, zolang het maar niet kouder is als 15 graden!