Home Algemeen Shortlease: wat een uitkomst

Shortlease: wat een uitkomst

0
Shortlease: wat een uitkomst

Na heel veel jaren rijplezier begaf mijn oude barrel het definitief. Natuurlijk op het meest ongunstige ogenblik in mijn leven. Ik had een drukke baan, kinderen om overal en nergens naar te vervoeren en een vol sociaal leven met vrienden verspreid over de regio. En opeens had ik geen auto meer. Natuurlijk was ik door diezelfde vrienden al honderd keer gewaarschuwd over de staat van mijn oude barrel. Maar ik was aan het wagentje gehecht. We hadden veel mooie herinneringen samen. Maar hij kon echt niet meer en van de ene op de andere dag was het over. Niets meer aan te doen, zei de garage en met pijn in het hart liet ik hem afslepen naar de sloop. Toen zat ik dus zonder auto. Ik wilde echt even de tijd nemen om een nieuwe auto te kopen, maar tegelijkertijd kon ik echt niet zonder. Gelukkig wees een vriend van mij me op de mogelijkheid shortlease prive. En dat bleek een uitkomst te zijn.

Shortlease prive: mijn redding

Ik dacht altijd dat leasen niet voor mij was weggelegd, dat ik dan jaren vastzat aan een contract en een auto, maar shortlease prive heeft als groot voordeel dat je het contract na een maand per dag kan opzeggen. Dat kwam mij heel goed uit. Binnen een maand had ik zeker nog geen nieuwe auto en daarna was het nog even bezien, dus zo’n shortlease optie leek me wel wat. Eigenlijk was het best een zorgeloze tijd qua rijden want voor alles wordt verder gezorgd: verzekeringen, onderhoud, reparaties. Ik hoefde alleen maar de brandstoftank te vullen. Uiteindelijk duurde het nog zo’n drie maanden tot ik een nieuwe auto gevonden had maar al die tijd had ik prettig en goed geregeld vervoer. Ik leverde zelfs met een beetje spijt de lease auto weer in.

Shotlease zakelijk

Maar de herinnering aan dat voorval bleef en toe ik met mijn man een eigen bedrijfje oprichtte waarbij we regelmatig veel tijdelijk vervoer nodig hadden, kwam shortlease weer boven. Zou shortlease zakelijk ook een optie zijn? Dat bleek inderdaad het geval en hier zaten dezelfde voordelen aan als aan de particuliere optie. Dus ja, wij wisten het wel. Binnen de kortste keren hadden we een flexibel klein wagenparkje op basis van een shortlease zakelijk contract. Voor een vast bedrag per maand is verder alles geregeld. Dus shortlease privé of zakelijk? Ik zou het zeker proberen!