Home Lifestyle 3 Tips voor meer ontspanning

3 Tips voor meer ontspanning

0
3 Tips voor meer ontspanning

Ik heb een drukke baan. Ik ben vaak vijf dagen per week aan het werk, en mijn werkdagen zijn bijna altijd langer dan 8 uur. Mijn werk is leuk, dus ik krijg er ook energie van, maar ik zal eerlijk zeggen dat ik vaak in het weekend toch echt wel kapot ben. Gelukkig ben ik dan vrij, en kan even opladen. Maar dat heb ik dan ook wel echt nodig. Ik kom er meer en meer achter hoe belangrijk ontspanning is, en dat inspanning niet zonder ontspanning gaat. In deze blogs geef ik je een paar tips hoe jij voor meer ontspanning in je leven kan zorgen.

Ga een weekendje weg

Soms heb je echt even behoefte aan een break, even er helemaal tussenuit en even opladen in een nieuwe omgeving. Een dergelijk ontspannen weekend kan je echt even resetten en nieuwe energie geven om er weer vol tegen aan te gaan. Gelukkig hoeft een weekendje weg ook helemaal niet duur te zijn, ook met een klein budget kun jij heerlijk genieten. Kijk eens online, er zijn veel websites die een weekendje weg aanbieden.

Ik ben zelf laatst een weekendje in Duitsland geweest, het was heerlijk! Alles was al helemaal in winterse sferen, we hebben ons uitstekend vermaakt op de kerstmarkt.

Sport die stress van je af

Je kan niet altijd als je stress ervaart een weekendje weg gaan boeken. Hoe voordelig je dit ook boekt, je loopt dan snel tegen de grenzen van je portemonnee aan. En los daarvan is het juist belangrijk dat je ook in je dagelijks leven voor ontspanning zorgt, en niet pas in je vakantie hier aan toe komt. Wat voor mij erg goed werkt is sporten. Een uurtje sporten, en ik voel me weer als herboren. Ik kan al mijn frustraties en opgekropte spanning hier in kwijt en ik voel me super energiek als ik klaar ben. Zoek uit welke sport bij jou past, dit is nogal persoonlijk.

Kies voor natuur

Niets is zo ontspannend als de natuur. Dus voel je je opgejaagd? Ga dan lekker naar buiten! Dit hoeft helemaal niet lang te zijn, een klein wandelingetje door je buurt doet ook al wonderen. Maar als je wel wat meer tijd hebt raad ik je aan om lekker erop uit te trekken. Dus ga lekker naar het bos, naar de heide of naar het strand. Waai lekker uit en begin met een leeg hoofd aan je volgende uitdaging. Je zult zien hoe goed jij je weer voelt.

Kijk bij alle tips of je zin hebt in gezelschap, of dat je lekker even wat tijd voor jezelf wilt. Je kunt samen met een vriend of vriendin gaan wandelen, maar je kunt ook lekker je eigen plan trekken. Hetzelfde geldt voor sporten, ga jij met iemand samen hardlopen of toch liever in je eentje? Kijk waar jij de meeste energie van krijgt en kies dan daarvoor. Het is helemaal aan jou.