Home Mode Vans: waar zijn al de fans?

Vans: waar zijn al de fans?

0

Vans is vooral bekend om de Old Skool schoenen. De schoenen zijn herkenbaar door de bekende Side-Streep. De eerste schoen van het merk was een skateschoen die extra duurzaam was zodat deze lang gebruikt kon worden voor het skaten. Naast de duurzaamheid zijn Vans in gigantisch veel kleuren en stijlen te verkrijgen. Ik zal ik later meer vertellen. Naast de kleuren en stijlen vertel ik je ook waarom de schoen is gemaakt en hoe deze is ontstaan. Het iconische merk is namelijk niet zomaar ontstaan.

Duurzame Vans

Vans zijn echt skateschoenen. Daarom hebben ze een bepaalde kwaliteit die nodig is voor het behouden van de schoenen. Ze worden van sterk rubber en katoen vervaardigd. Aan de binnenzijde wordt sterk leer geplaatst om ervoor te zorgen dat de schoenen niet snel verslijten. Maar wat nooit ontbreekt is het iconische logo. De Side-Streep. Deze stond als eerst op de eerste schoen van Vans. De Old Skool was de naam van deze schoen.

Kleuren en Vans stijl

Vans zijn zowel formeel als informeel te dragen bij verschillende gelegenheden. Ze kunnen ook nog steeds gebruikt worden voor het skaten, maar hebben wel een andere look gekregen over de jaren heen. De schoenen zijn casual maar wel formeel te dragen. Dit kan echter wel als de schoenen een eentonige kleur hebben. Wanneer de schoenen verschillende kleuren hebben kan het ertoe leiden dat ze als informeel overkomen.

Ontstaan van een iconisch merk

Het merk startte in 1966 met eigenaren Paul en James Van Doren. Deze heren hadden een winkel genaamd de Rubber Company. Het logo werd in 1970 pas ontworpen door een familielid van de twee heren. Het logo is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste skatemerken dat ooit op de markt is verschenen. Het heeft zich gepositioneerd als een skatemerk. Dit heeft het merk gedaan door bijvoorbeeld het aanleggen van een skateparken verschillende Amerikaanse staten. Hierdoor is het langzaam aan uitgegroeid tot het grootste globale skatemerk. Er zijn enkele beroemdheden die de schoenen van Vans dragen. Beroemdheden zoals Justin Bieber, Kristen Steward en nog veel anderen. Dit toont wel aan dat het merk een grote naam is in de wereld en dat zelfs beroemdheden de schoenen mooi vinden én dragen.

Heb jij nog leuke speciale of special edition Vans schoenen? Vind je het leuk om deze te laten zien? Dat kan! Stuur een leuke foto in van je schoenen via het contactformulier!