Home Mode Dames! Hoe koop je nu de ideale regenjas?

Dames! Hoe koop je nu de ideale regenjas?

0
Dames! Hoe koop je nu de ideale regenjas?

Ook al komt de zomer er weer bijna aan, we wonen nog steeds in Nederland. En wordt altijd gegarandeerd in gebruik genomen in Nederland, toch minimaal een keer per week? Misschien is het antwoord op die vraag wat ambigu. Waar ik op doelde was in dit geval een regenjas! Het regent nog al eens, dat hoef ik jullie niet te vertellen, maar het aanschaffen van een regenjas dames kan soms nog best een klus zijn. Een regenjas hoeft je niet alleen tegen de regen te beschermen, hij kan ook iets toevoegen aan je look.

Hieronder heb ik wat tips verzameld voor het kopen van een regenjas die echt bij je past!

  1. Behandel de koop van een regenjas dames als de koop van een nieuwe jurk. Ga ervoor naar een fysieke winkel waar je het kledingstuk aan kan passen, in de spiegel kan kijken en uitvoerig erin kan poseren (als je dat graag doet, ik persoonlijk altijd als ik in pashokjes sta). Het is fijn om een jas te kunnen aantrekken en de stof te kunnen voelen voordat je hem koopt. Ook kan je dan zien hoe hij op jouw lichaam staat.
  2. Denk goed na over de lengte van je jas. Er zijn allerlei verschillende lengtes. Je hebt jassen die tot boven je heupen komen, jassen die op je heupen stoppen. Er zijn jassen die tot net over je billen vallen, jassen die tot boven of tot ver onder je knieën gaan. Vooral bij de regenjas dames is er een grote keus aan lengtes. Denk aan korte leren jasjes, maar ook aan trenchcoats die bijna tot de vloer gaan. Kies iets wat bij jou past en wat jij graag draagt. Als je jezelf ziet moet je je goed voelen, dat is belangrijk.
  3. Bij een regenjas dames mogen we het materiaal natuurlijk niet vergeten. Er is traditioneel waterafstotend materiaal waar veel regenjassen en windjacks van worden gemaakt. Deze kunststof zie je veel al in zeiljassen en dit moet je ook een beetje voor je zien bij zo’n regenjas. Ook zijn sommige leren jassen waterafstotend, maar dit zou je per jas individueel moeten bepalen.

Hopelijk heb je nu een beter idee over wat er belangrijk is bij het kopen van een regenjas dames. Ga rustig op zoek en succes!