Home Algemeen Dagelijks beter tijdsmanagement

Dagelijks beter tijdsmanagement

0
Dagelijks beter tijdsmanagement

2020 is bijna begonnen en we hebben natuurlijk allemaal veel goede voornemens om bepaalde dingen te bereiken. Eigenlijk zijn we al jaren bezig met steeds drukker worden en onze dagen zijn altijd helemaal volgepland. Dit kan heel erg overweldigend worden, tijdsmanagement is dan ook steeds belangrijker aan het worden. Over het algemeen kun je tijdsmanagement het beste doen op een dagelijkse manier. Dagelijkse goede gewoontes kunnen ontzettend helpen om beter tijdsmanagement te hebben. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor het optimaliseren van je dag.

Sta elke dag dezelfde tijd op

Een goed begin van de dag is het halve werk dus als je effectief dagelijks timemanagement wil kun je het beste daar mee beginnen. Als je elke dag op dezelfde tijd wakker wordt zul je een veel beter slaapritme hebben en ook makkelijker uit bed komen. Veel mensen spenderen tegenwoordig de eerste dertig minuten nadat ze wakker worden met het bekijken van Instagram, Facebook, YouTube en Whatsapp, soms zelfs langer. Maar op deze manier ben je meteen afgeleid en verspil je alweer een half uur tot een uur. In plaats daarvan kun je beter meteen uit bed komen, onder douche springen en aan de dag beginnen.

Stel doelen binnen een bepaalde tijd

Maak dagelijks een schema voor de volgende dag wat je gaat doen en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt. In het begin zul je er waarschijnlijk soms naast zitten en zullen taken langer kosten dan je dacht maar uiteindelijk zul je hier beter in worden. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je dag.

Doe dagelijks een half uurtje klusjes

Het kan makkelijk zijn om op drukke dagen klusjes niet uit te voeren. Bijvoorbeeld het vuilnis buiten zetten, opruimen en de afwas doen. Maar dit stapelt zich snel op. Plan daarom dan ook dagelijks een half uurtje in om deze klusjes te doen. Je kunt met grote pedaalemmers de frequentie waarmee je het vuilnis buiten moet etten gelukkig lekker laag houden.

Volle concentratie

Een van de grootste problemen van hoe we tegenwoordig werken is de hoeveelheid afleiding die we hebben. Heel veel mensen proberen tegenwoordig te multitasken maar dit zorgt er juist voor dat je afgeleid bent. Het is een beter idee om volledig te concentreren op het werk wat je aan het doen bent. Werk met volle concentratie aan je taken. Op deze manier zul je ook meer genieten van de momenten waar je niet werkt en aan het relaxen bent.