Home Algemeen Geen goed begin van 2019? Zo blijf je toch positief

Geen goed begin van 2019? Zo blijf je toch positief

0
Geen goed begin van 2019? Zo blijf je toch positief

Het eerste kwartaal van 2019 zit er alweer op. Is dat niet voorbij gevlogen? Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat de vuurpijlen in de lucht gingen en er geproost werd met champagne. Dit was ook het moment waarop iedereen met goede moed het nieuwe jaar in ging. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Toch ben je dan soms flink teleurgesteld in het geluk dat het nieuw jaar brengt. Zo had ik zelf geen goed eerste kwartaal dit jaar. Toch is het belangrijk om positief te blijven. In deze blog lees je hoe ik dat doe.

Mijn (ongelukkige) begin van 2019

De aanleiding van deze blog is mijn eigen ervaring met een ongelukkig begin van het jaar. Dit zal ik verduidelijken door te vertellen wat er bij mij allemaal mis ging. Het was een opeenstapeling van gebeurtenissen die ertoe leidden dat ik 2019 even helemaal zat was. De eerste twee weken van het jaar ging ik al in met een griep. Gelukkig werd ik snel beter en viel het allemaal nog te overzien. Drie weken later kwam ik echter weer thuis te zitten. Ik had een ongeluk op werk en raakte hierbij verwond. Ik moest een aantal weken thuis herstellen en kreeg te maken met allemaal rechterlijke procedures en medische trajecten. In eerste instantie kreeg ik maar weinig schade kosten vergoed. Gelukkig heb ik toen de keuze gemaakt om een letselschade specialist in te huren. Deze heeft mij enorm goed geholpen om vergoeding te krijgen voor de materiële en immateriële schade. Door dit incident was ik 2019 al iets minder positief in gaan zien. Dit werd echter nog verergerd door een reeks aan andere ongelukjes. Denk hierbij aan lekkage, een deuk in mijn auto en een gestolen portemonnee. Al deze gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik alle hoop op een goed 2019 op had gegeven.

Hoe blijf ik positief?

Eerlijk is eerlijk, positief blijven is misschien wel een van de lastigste dingen die er is. Vooral als alles tegen lijkt te zitten, valt dit niet mee. Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het niet onmogelijk is. Ik heb een aantal tips die je hiervoor kunt gebruiken. Wat mij heel erg heeft geholpen, is om veel te schrijven. Het klinkt misschien gek, maar het lucht enorm op om al je frustraties af en toe even op papier te zetten. Je kunt er dan van een afstandje naar kijken en dit helpt je om je zorgen te relativeren. Een tweede tip die ik heb, is om niet te focussen op welk jaar het is en al je goede voornemens hiervoor. Het leven wordt niet gedefinieerd door welke doelen jij wel of niet binnen een jaar behaald. Probeer gewoon van elk moment te genieten. Wel kun je realistische, korte termijn doelen stellen. Focus je op heb behalen van deze doelen en vier je kleine overwinningen. Ik hoop dat deze tips jou helpen om ook positief te blijven, ook al gaat het even mis.