Home Algemeen Het verschil tussen een paragnost en een helderziende

Het verschil tussen een paragnost en een helderziende

0
Het verschil tussen een paragnost en een helderziende

Vandaag doen we een diepere blik op mediums, paragnosten en helderzienden. Je denkt meestal dat het hetzelfde is, maar er zijn een aantal verschillen. Op verschillende fora wordt hier uitgebreid over gesproken. Ik vertel je vandaag alles over deze termen.

 

Helderzienden

 

Een helderziende kan objecten en visioenen voor zich halen. Het is een paranormaal verschijnsel dat iemand met buitenzintuiglijke wijze beelden kan zien over gebeurtenissen die zich op dat moment niet voordoen. Het gaat om gebeurtenissen uit het verleden, heden of toekomst. Helderziendheid is een eigenschap die hoort bij een helderziende of paragnost. Het begrip paragnost slaat op helderheid, wat de uitleg verder duidelijk maakt aan dit begrip. 

 

Paragnost

 

Zoals uitgelegd slaat deze term dus op heldere zaken en dus op helderziendheid. Toch is er voor het begrip paragnost iets meer te vertellen. Een helderziende ziet dus beelden uit het verleden en de toekomst, maar een paragnost hoeft niet direct bepaalde beelden te zien. Een helderziende is dus een paragnost, maar een paragnost is niet direct een helderziende. Door te voelen, weten en horen kunnen paragnosten veel meer. De paranormale waarnemingen gebeuren daardoor in een veelvoud. Een paragnost is dus een brede term. Helderwetend, heldervoelend, helderhoren en helderruikend kunnen dus naast helderziendheid eigenschappen zijn van een paragnost.

 

Medium

Een medium is een veronderstelde gave waarbij iemand denkt te kunnen communiceren met geesten van overledenen, engelen, demonen of andere spirituele krachten. De term medium wordt gebruikt om personen aan te duiden die de boodschappen kunnen doorgeven aan nabestaanden. Een medium is dus een doorgeefluik van boodschappen van geesten. Dit is eigenlijk een logische verklaring, je telefoon is namelijk ook een medium, alleen gaat het dan om een doorgeefluik van andere communicatie. Een medium krijgt bijvoorbeeld gevoelens, beelden, woorden of zinnen van overleden personen door. Voor een medium is het vaak lastig om dit te verwoorden, omdat de boodschappen symbolisch zijn. Vandaar dat een medium soms iets roept en het probeert te achterhalen. 

De verschillen mogen duidelijk zijn. Vanaf nu ken je deze begrippen niet meer als hetzelfde. Toch is het allemaal onderdeel van een paranormale visie. Heb jij daar behoefte aan? Vraag dan een consult aan.