Home Huis & Tuin Beginnen met resin art? Dit zijn de beste tips!

Beginnen met resin art? Dit zijn de beste tips!

0
Beginnen met resin art? Dit zijn de beste tips!

Het maken van resin art wordt steeds populairder. Wil jij ook beginnen met deze leuke en creatieve kunstvorm, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want hierin lees je de beste tips om te beginnen met het maken van resin art! 

Wat is resin art?

Resin art is een bijzondere kunstvorm waarbij gewerkt wordt met giethars, om bijzondere sieraden, beeldjes en zelfs tafels mee te maken. Om kunst te maken met resin art, werk je met epoxy hars. Dit is een speciale soort chemische giethars die vloeibaar en wat plakkerig is. Deze bijzondere hars kan zich, wanneer je het laat uitharden, hechten aan vrijwel ieder ander materiaal, behalve aan siliconen en polyetheen (een kunststof). Om resin art te maken met epoxyhars, heb je twee dingen nodig: de epoxyhars (dus de giethars) en een verharder. Door de epoxy hars te mengen met de verharder in de juiste hoeveelheden, ontstaat er een chemische reactie waardoor de epoxyhars gaat uitharden. De hars giet je vervolgens in een mal om een specifieke gewenste vorm te creëren, waarna je de hars laat uitharden. Nadat het uithardingsproces klaar is, kun je jouw beeldje of sieraad uit de mal halen en is jouw kunstwerk klaar! 

Beginnen met resin art? Dit heb je nodig!

Je kunt verschillende mooie dingen maken met resin art, zoals epoxy sieraden, epoxy onderzetters en mensen maken zelfs epoxy tafels! Er zijn ook mensen die al wat langer bezig zijn en mooie schilderijen met epoxyhars maken. Als beginnend resin artist, kun je het beste simpel beginnen met beeldjes of sieraden. Hiervoor heb je in ieder geval epoxyhars en een verharder nodig. Daarnaast heb je mengbekers en mengspatels nodig en een mal om de hars in uit te gieten. Trek altijd oude kleding aan en zorg dat je het werkblad afdekt met folie, welke je met tape aan het blad bevestigt. Heb je geen vaste hand? Dan kun je een handige druppelaar of plastic spuitje aanschaffen om de hars mee te gieten, zo voorkom je geknoei en verspilling van de materialen.

Beginnen met resin art? Denk om je veiligheid!

Als beginnende resin artist is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat epoxy een chemisch materiaal is. Dit betekent dan ook dat je extra goed om je veiligheid moet denken. Zet dus altijd een veiligheidsbril op, trek oude kleding aan en werk met veiligheidshandschoenen.