Home Mode Jacquets dé ceremoniële outfit?

Jacquets dé ceremoniële outfit?

0
Jacquets dé ceremoniële outfit?

Daar sta je dan in je casual outfit voor een ceremoniële gebeurtenis. Dat kan toch echt niet! Ik ben van mening dat je voor een gebeurtenis waar een dress code van kracht is, een ceremoniële outfit moet dragen. Op deze manier toon je niet alleen respect aan degene die de ceremonie of feest heeft georganiseerd maar zie je ook nog eens super goedgekleed uit. Want jacquets zijn zeer nette kostuums die officieel gezien alleen op ceremonies gedragen mogen worden.

Mijn laatste ceremonie

Laatst had ik een begrafenis van een ver familielid die aan ouderdom is overleden. Zijn laatste wens was dat iedereen er  netjes uit zou zien bij zijn laatste uitvaart. Een jacquet is hiervoor een prima kledingstuk dat gedragen kan worden. Jacquets mogen namelijk alleen overdag gedragen worden. Dit is een ongeschreven regel die geldt voor alle jacquets. Als men toch een formele outfit wil dragen tijdens een avond ceremonie zal degene een smoking of een rokkostuum moeten aantrekken. Maar bij een begrafenis hoort een jacquet. Daarnaast mag deze outfit ook op een meer feestelijke gebeurtenis worden gedragen. Op een bruiloft mag deze outfit altijd worden gedragen, tenzij de zon ondergaat. Dan moet er op een bepaald moment een kledingwissel gedaan worden.

Outfit van wie

Wie dragen allemaal jacquets tijdens ceremoniële gebeurtenissen? Dit mogen alle heren zijn die aanwezig zijn. De heren die aanwezig zijn op een ceremonie mogen allen een jacquet dragen. Bijvoorbeeld op een bruiloft dienen zowel de bruidegom als de gasten een jacquet te dragen óf een andere formele outfit. Jacquets bestaan uit en grijze broek, een wit overhemd en een gilet. Daarbij kunnen nog andere dingen worden toegepast zoals manchet knopen, en liggend boord en een blinde knoopsluiting. Zo is de outfit helemaal compleet.

Pasvorm van jacquets

Niet geheel onbelangrijk is de pasvorm van een jacquet. Een jacquet heeft een bepaalde pasvorm waarmee je rekening moet houden. Het beste is als je een shirt of overhemd pakt dat goed past bij de jacquet. Wanneer er een das of strikdas bij het shirt wordt gedragen moet deze natuurlijk niet al te strak zitten. Je moet het namelijk voor een langere periode dragen. Dus moet de jacquet comfortabel zitten. Let er dus op dat er minimaal 1 vinger tussen het jacquet en het boord van je overhemd past. Daarnaast moet je ook letten op de andere onderdelen van de jacquet. Het jacquet bestaat namelijk uit meerdere onderdelen.

Heb jij nog vragen of tips over jacquets? Laat het me dan weten via het contactformulier!